Биткойн

Биткойн

Биткойн е едновременно глобална разплащателна система и валутна единица. Валутата биткойн не се издава и не се гарантира от правителство, организация или компания. Тя се поддържа и защитава от десетки хиляди компютри по света, чиято съвкупна мощ е хиляди пъти по-голяма от изчислителната мощ на Google, Amazon и IBM взети заедно.

Как да платим с Биткойн?

Без да навлизате в технически детайли с биткойн може да плащате бързо и лесно. Всичко което ви трябва е приложение за вашия компютър или телефон наречено портфейл . При плащане с биткойн получавате адрес на който да изпратите биткойн от електронния портфейл това става лесно, като да изпратите един имеил.

Защо да използваме Биткойн?

Само за бързи плащания. Изпращането и приемането е много лесно, необходим е само адрес и с един click изпращането е извършено.В повечето случаи, при плащане с биткойн такси не са необходими .Например за сравнение мобилните оператори взимат 50% от парите изпратени с СМС това покачва цената за крайния потребител.

Как се използва Биткойн?

Приложение наречено портфейл. Биткойн портфейла представлява приложение което се сваля безплатно. То ви позволява да изпращате да получавате и съхранявате биткойни. Има много приложения някой от тях ще ви представим по-долу. Имате възможност да изберете портфейл по ваш вкус за различните видове устройства.

bg_BGBulgarian